Allegretto's Labradoodle
 

Nyheter

Multigen labradoodlehane storlek medium säljes med bibehållen avelsrätt

2023-05-29
Med anledning av ett byte med en annan uppfödare söker jag nu hem till en hane som förväntas bli storlek medium, fleecepäls och med ett ljuvligt temperament! Du bör bo i Kalmar län med omnejd. Hör av er till mig via mejl eller telefon (0706645422) vid intresse. Pris för en hane med bibehållen avelsrätt är 25 000 kronor inkl moms (ordinarie pris 45 000 inkl moms).

Bilder på den nya kullen

2023-05-27
Nu finns det bilder att beskåda på den nya kullen. Se sidan Kullar.

Både hane och tik finns att tinga

2023-05-27
Hej!

Som vi tidigare skrivit finns det en valp kvar att tinga, leverans 27 juni. Skicka en intresseanmälan eller ett mejl för med information. Både hane och tik finns att välja på. Jag matchar valp med familj när valparna är cirka 7 veckor.

En valp kvar att tinga

2023-05-21
Förutom att vi söker familj till tik med bibehållen avelsrätt så finns det även ytterliggare en valp kvar att tinga pga återbud. Leveransdatum 27 juni 2023. Fyll i en intresseanmälan om du är intresserad.

Kram
Julia

Familj sökes till tik

2023-05-06
Nu är valparna hela 4 dygn, tänk vad tiden går fort! Just nu är 8 av 10 valpar tingade, och jag letar just nu efter en eller två familjer som kan tänka sig köpa en tik där jag behåller avelsrätten. Man köper alltså hunden för ett billigare pris mot att jag får ta 1 eller 2 kullar på henne, om hon lämpar sig för avel i framtiden. Just dessa familjer krävs det något extra med - just eftersom vi kommer hålla en tätare kontakt än vid en vanlig försäljning.

Ni får därför väldigt gärna höra av er till mig om ni har frågor kring detta. Jag ser helst att man inte bor mer än 2 timmar bort från Oskarshamn.

Valparna ökar just nu stadigt i vikt och även Nessa har fått tillbaka sin aptit, vilket glädjer mig. Just nu ligger de i valplådan bredvid mig och knorrar förnöjt och Nessa snarkar högt 🙂. De första två veckorna är det verkligen ett helt obeskrivligt lugn, det blir lite andra bullar om några veckor 😉.

Glöm inte kika på vårt instagramkonto där jag uppdaterar dagligen på de små juvelerna.

Ha en underbar helg!

Kram
Julia, Nessa och valparna

Valpar födda 2023-05-02

2023-05-03
Vilken otrolig väntan det var på de små liven, tänk att de blev 11 till antalet. Nessas förra kull, född januari 2022, hade temat ”Asagudar”. Enda sen parningen i mars så har jag och Robin (Nessas husse och matte) sträckkollat serien Vikings, det kändes faktiskt som att ett passande tema därför blir karaktärer från den serien. Vi hade ju förberett med en hel drös av namn för hanar – det var lite knepigare med flicknamn, men vi fick ihop det till slut.
KönNamnFärgVikt
💙Ivarbrun225g
💙Björnljus483g
💞Aslögljus381g
💙Ragnarljus457g
💞Helgabrun458g
💞Torviljus434g
💞Gunhildsvart434g
💞Judithljus420g
💞Siggyljus458g
💙Flokesvart442g
💞Frejdisljus408g
Vår förstfödde Ivar är väldigt svag och föddes med vad jag tror är ett stort navelbråck, kanske till och med att tarmarna är utanför magen i en bukhinna (lite svårt att se). Jag trodde aldrig han skulle överleva natten men han är fortfarande förvånansvärt stark. Jag har stödmatat honom lite men sugreflexen är inte riktigt där och han är ofta väldigt kall. Jag ber för att han ska bli bättre, men inser att det är naturens gång att inte alla alltid överlever.

Jag har fortfarande inte riktigt kunnat ta in att vi fått så många tikar, och så många ljusa! Vi brukar få en drös med svarta hanar. Men alltid kul att bli överraskad! 😊 Vad gäller de ljusa så kommer de ju bli aprikos/creme, men i ärlighetens namn har jag inte dubbelkollat vilken som kan klassas som vad ännu, mina ögon är lite trötta för det. I valplådan är det nu ett förnöjt kurrande.
Kram. ❤

Minst 9 valpar i magen

2023-04-26
Igår den 24/4, på dygn 51 från parning, var vi på dräktighetsröntgen och det var minst sagt riktigt trångt där inne i magen. Man kunde se minst 9 valpar, sannolikt 10-11 stycken. Jag är absolut inte förvånad med tanke på hur rund Nessa är om magen nu. Det blir helt klart full rulle de kommande veckorna 🤣🤩.

Det är nu 7 valpar som är tingade och det finns alltså utrymme för fler familjer att tinga en valp. Hör därför gärna av dig via intresseformuläret så återkopplar jag inom 24 timmar.

Hur många valpar ser ni på röntgenbilderna?

Jag tror valparna föds på måndag 1/5. Jag håller er självklart uppdaterade, men bäst uppdatering får ni i vanlig ordning på vårt instagramkonto där vi heter @allegrettoslabradoodle.

Varma hälsningar
Julia & Nessa

Högsta betyg för Milla

2023-04-19
Idag är en dag att fira!

I förra veckan var vår Allegretto's Frigg "Milla" på höft- och armbågsröntgen. Idag kom resultatet per e-post. Hon fick högsta betyg!! 😄 Vi är så glada! Hon fick alltså HD A och ED 0.

Nu hoppas vi på att hon får bli mamma här hos oss på Allegretto's, men det ligger minst ett år bort.

Vad gäller Nessas kommande kull är det sex valpar som redan är sålda och 4 familjer som står på kö att få tinga en valp. Jag har sagt att jag vill avvakta till dräktighetsröntgen är gjort nästa vecka 24 april (för då vet vi lite säkrare hur många valpar som finns) och därefter låta familjerna tinga.

Vill du ha chansen att få köpa en av Nessas kommande valpar rekommenderar jag dig därför att skicka in en intresseanmälan. Ibland sker avhopp.

Nessa lunkar på i lugn takt här hemma. Magen är som en stor tunna så jag tror det blir många valpar. Vi får se, jag lovar att hålla hemsidan uppdaterad.

Många varma kramar från mig och Nessa

Parningsresa

2023-03-07
I helgen var vi på parningsresa, Nessa, Bibbi, husse och jag. Nessa fick dejta Tintin, Humlamadens Limerick, och det sa minst sagt "klick" direkt.

Jag hade aldrig träffat Tintin innan men fångades av hans otroliga charm (se videon). Han ville gärna fram och hälsa och pussa på oss människor också - men om Nessa så klart var i fokus. 😉
Tintin är av storlek medium och väger 16 kg, han är aprikos och har en otroligt fin fluffig fleecepäls. Han kommer från en linje där det finns mycket terapi/assistans- och vårdhundar. Självklart är det viktigt att Nessa ska få det bästa av det bästa!

Vad förväntar vi oss då av kommande valpkull?
Jag misstänker att Nessa kommer valpa helgen kring valborg, dvs. ca 30 april. Valparna blir då leveransklara två dagar efter midsommarafton. Men det där kan ju så klart variera. Jag räknar också med att det blir en stor kull, eftersom hon fick 10 valpar sist. Man brukar också faktiskt säga att det oftast blir fler tikens andra kull....

Färger
Rent statistiskt bör hälften av valparna bli svarta och hälften aprikos/cream. Det kan också vara så att Tintin bär anlag för brunt och då kan det även bli bruna valpar.

Päls
Jag förväntar mig att dessa valpar kommer få liknande som Nessas förra kull. Där blev det varierade pälsar med allt från tjock ullpäls till luftigare fleecepäls till slätare/tunnare fleecepäls. Det kan vara så att någon/några av valparna släpper lite hår, men mer om deras pälsar kan man säga när de är cirka 6 veckor.

Storlek
I Nessas förra kull blev spridningen på storlek väldigt stor. Den minsta tiken väger 15 kg och den största hanen väger närmare 30 kg. Jag förväntar mig ungefär samma spridning även inom denna kull. Även storlek kan man få en liten fingervisning kring när de är cirka 6-7 veckor. Jag ser det som en fördel att få stor spridning inom en kull både storleksmässigt och pälsmässigt - då kan man ju verkligen erbjuda mer variation till valpköparna 🙂

Temperament
Jag förväntar mig otroliga familjehundar som är sociala, alerta, följsamma och pålitliga. Tidigare valpköpare har berättat om hur trygga och kärleksfulla valparna varit när de kommit från oss. Jag förväntar mig inget mindre om denna kull 🙂 Även om våra hundar inte klassas som småhundar så får man nästan räkna med en knähund om man köper en hund från oss, de älskar verkligen närhet och ligger gärna tätt intill.

Det är redan 4 familjer som tingat en valp från denna kull. Jag ser gärna att man inte har några direkta krav om man tingar en valp från oss redan nu - det blir så mycket lättare för mig att då matcha rätt rent temperaments/mentalitetsmässigt. Och jag tänker att det bör ju vara det som är det centrala när man införskaffar sig en ny familjemedlem. Sedan tar jag självklart ställning till eventuella önskemål avseende utseende, päls, storlek, färg m.m.

Så om du inte vill missa chansen att få vara en del av denna resa redan nu - glöm då inte att skicka in din intresseanmälan till oss. Jag försöker alltid återkoppla inom 24 timmar.

Nu väntar en spännande tid. Mycket mys, skogspromenader och god mat blir det för Nessa. Hon förtjänar det bästa, som alltid.

Många kramar
Julia & Nessa

Parning planeras om 16 dagar

2023-02-14
Idag började Nessa löpa och vi kommer därför satsa på att hon får sin andra kull om några veckor. Om man ska utgå ifrån hennes tidigare kull var det 129 dagar från första löpdagen till leveransdatum, vilket skulle innebära att valparna blir leveransklara den 23 juni (midsommarafton). Men det kommer sannolikt diffa någon/några dagar. När valparna är födda vet vi ju exakt datum.

Valparna kommer sannolikt att födas i slutet på april. Jag håller på just nu att utse en hane. Jag återkommer med uppdatering här när jag har bestämt.

För er som vill ta chansen att köpa en valp ur denna kull rekommenderar jag att ni snabbare än snabbast fyller i intresseanmälan. Där kan ni också fylla i om ni önskar tinga omgående. Då får ni göra det när parning är genomförd.

Nu håller vi alla tummarna för att detta går vägen.

Många kramar
Julia & Nessa

Se fler (äldre) nyheter
Svenska LabradoodleklubbenWALAAllegretto's Labradoodle Accredited Logo 2023

Vi är anslutna uppfödare till Svenska Labradoodleklubben och det internationella nätverket Worldwide Australian Labradoodle Association, WALA.